Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam krijgt oplaadpalen voor electrische voertuigen

  •  
17-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_340052.jpg
Rotterdam krijgt nog dit jaar twee oplaadpalen voor voertuigen met een elektromotor (foto). Dat heeft wethouder Jeanette Baljeu van Verkeer en Vervoer zondag bekendgemaakt. De palen komen te staan op drukke punten in de binnenstad.
Bij de punten kunnen bijvoorbeeld scooters, elektrische fietsen en andere voertuigen die geen benzine gebruiken hun accu opladen. Rotterdam is de eerste grote stad die dergelijke faciliteiten biedt aan elektrische wagens. Wel staat er op de Veluwe al een aantal soortgelijke oplaadpunten.
Met de plaatsing van de palen wil het gemeentebestuur actief het gebruik van auto's op benzine demotiveren. Als de palen veel gebruikt worden, wil de stad het aantal snel opvoeren. Rotterdam hoopt met dit beleid ook de luchtkwaliteit in de stad te bevorderen.
De havenstad doet dit jaar voor het eerst mee met de landelijke Autovrije Zondag. De Coolsingel en de Schiedamsewijk zijn het hele weekend afgesloten voor het verkeer. Rotterdam heeft het onderwerp milieu al enige tijd hoog op de agenda staan. De stad heeft zich ten doel gesteld de CO2-uitstoot in 2025 met vijftig procent terug te hebben gebracht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.