Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam in teken van klimaat, energie en luchtkwaliteit

  •  
30-08-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_178455.jpg
Rotterdam organiseert van 16 tot en met 22 september het Rotterdams Klimaatfestival. Overal in de stad zijn activiteiten om mensen te inspireren mee te doen aan het verbeteren van het Rotterdamse klimaat en luchtkwaliteit. De aftrap van het festival vindt plaats op 16 september, de landelijke Autovrije Zondag.
Het klimaatfestival is de Rotterdamse invulling van de Europese Week van de Vooruitgang. Uiteraard wordt het hele festival klimaatneutraal georganiseerd.Klimaat, luchtkwaliteit en energiebesparing staan al geruime tijd hoog op de agenda in Rotterdam. Zo is er sinds 2005 de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit. Daarin zijn tientallen maatregelen opgenomen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit, zoals schoner transport, vermindering van uitstoot door industrie en havenactiviteiten en aandacht voor vernieuwende initiatieven van bedrijven en bewoners. En dit voorjaar ging het Rotterdam Climate Initiative van start, met als belangrijk doel de CO2-uitstoot met 50% terug te brengen in 2025. Voor een beter Rotterdams klimaat is de inzet van iedereen nodig.
Op het Rotterdams Klimaatfestival kunnen bedrijven en inwoners ideeëen opdoen hoe zij hun steentje kunnen bijdragen. De gemeente Rotterdam en bedrijven en organisaties als Milieudefensie, het Rotterdams Milieu Centrum, NIVON, het Havenbedrijf Rotterdam N.V., DCMR, de Ondernemersfederatie Rotterdam City en de Rabobank laten zien hoe zij meewerken aan een schoner Rotterdam.
Op de Autovrije Zondag 16 september zijn de Coolsingel en de Schiedamsedijk afgesloten voor autoverkeer en worden omgedoopt tot Klimaatboulevard, CO2l-singel en Schiedamse pad. Aanleiding voor de deelname aan de Autovrije Zondag, is een wens van de raad. Het college grijpt de Autovrije Zondag en het klimaatfestival aan om de bewustwording over de gevolgen van mobiliteit voor het milieu onder de aandacht te brengen. Daarnaast wil Rotterdam samen met haar partners bezoekers inspireren bewuster om te gaan met energie om zelf bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het klimaat.
en voor verbetering van de luchtkwaliteit.
Kijk snel op www.rotterdamsklimaatfestival.nl voor meer informatie.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.