Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam gaat warmte industrie gebruiken

  •  
10-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_115040.jpg

© rotterdam

Huizen verwarmen met warmte die anders ongebruikt de lucht of het water in gaat. Het klinkt ideaal, en dat is het ook, volgens de Rotterdamse wethouder Van Sluis. Als het aan hem ligt, gaat het in zijn stad op grote schaal gebeuren.
Het college van B&W van Rotterdam neemt komende week een besluit over de financiering van een project dat dit mogelijk maakt en de oprichting van het Warmtebedrijf.
Bijzonder aan het project is onder andere dat restwarmte van andere dan energiebedrijven gebruikt wordt. Van Sluis wil met de warmte die vrij komt in de industrie en haven in Rotterdam zo’n vijfhonderduizend woningen het hele jaar verwarmen en van warm water voorzien. En dat is nog maar de eerste stap: de kassen in het Westland zullen ook op het nieuwe warmtenet worden aangesloten.
In de zomer van 2006 gaan de eerste leidingen voor het warmtesysteem de grond in. Rond 2010 zullen de eerste woningen op het net worden aangesloten.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.