Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rookworstfabrikanten maken duurzaamheidsslag

  •  
26-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
rookworst.jpg
 
Unox produceert de lekkerste duurzame rookworst van Nederland. Dit blijkt uit de duurzame rookworstentest van Natuur & Milieu. De Extra Magere Rookworst van Unox scoort op de combinatie van smaak en duurzaamheid het hoogst.
 
Duurzaam en lekker
In totaal zijn 12 rookworsten getest op duurzaamheid en smaak. 34 studenten food design van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben de rookworsten aan een smaakkeuring onderworpen. Op smaak scoort de Extra Magere Unox worst een derde plek, vlak na de twee Hema worsten. De duurzaamheidsscores kwamen tot stand met hulp van doorrekeningen van Blonk Consultants. Duurzaamheidskampioenen blijven de plantaardige rookworsten. Van de rookworsten met vlees scoorde De Unox extra magere het best. Deze Unox worst bevat 78% varkensvlees (7% minder dan de gewone magere rookworst) en 14% vet. 
 
Worsten steeds duurzamer
Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: "Een fabrikant als Unox heeft afgelopen jaar met zijn duurzame rookworst een grote stap gezet voor milieu -en dierenwelzijn en laat daarmee zien dat veranderingen mogelijk zijn. Ook andere fabrikanten zijn druk bezig om een duurzaamheidsslag te maken. Ieder jaar zien we weer een verbetering van de verduurzaming van de worsten. We concluderen hieruit dat steeds meer fabrikanten op de goede weg zitten en werk maken van de verduurzaming zonder op smaak in te leveren."
Bron: Natuur & Milieu
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor