NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Roofvogels vergiftigd jachtgebied

28 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
blauwe_kiekendief_wlaan1.jpg

© Fotograaf: Wlaan1

In een jachtgebied in het Friese Hallum heeft de politie diverse vergiftigde roofvogels waaronder een blauwe kiekendief gevonden. Bij de kiekendief lagen een dode duif en eend die vermoedelijk als aas moesten fungeren.
Gif
Een jager, afkomstig uit de gemeente Ferwerderadiel, verbleef in de buurt van de dode dieren. In zijn auto vonden agenten een dode eend die waarschijnlijk ook was bewerkt met gif. In zijn auto lagen verboden loodhagelpatronen en in zijn huis werden verboden bestrijdingsmiddelen en een hoeveelheid verboden munitie aangetroffen. De politie heeft dit in beslag genomen.
De vogels en bestrijdingsmiddelen worden nader onderzocht door het Centraal Veterinair Instituut in Lelystad. De jager wordt nog gehoord.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.