Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Roofvogelcursus: de havik

  •  
27-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
De komende maanden zal Vroege Vogels met enige regelmaat op zoek gaan naar roofvogels en uilen, met Nico de Haan, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Alle Nederlandse roofvogels en uilen komen uitgebreid aan bod in de cursus van Nico de Haan. Nico maakt lessen over predatie gedrag, vergelijken vliegbeelden en gaat uitgebreid in op welke roofvogels kunt verwachten. In de cursus treft u ook feiten aan die u niet direct in vogelboeken zult terug vinden, maar die gebaseerd zijn op z'n persoonlijke ervaringen. Deze keer: de havik!
Kèkèkèkèkèkè! Dat is onmiskenbaar het geluid van de havik, in deze tijd te horen wanneer het vrouwtje op het nest zit en het mannetje met een prooi in aantocht is en zijn contactroep laat horen. In theorie over al in Nederland nu te horen, maar wel daar waar bos is: daar heeft de havik z'n horst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.