Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Roofdieren gaan gevangenis bewaken

13 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijger_03.jpg
Wie kampt met personeelsgebrek moet inventief zijn. Zo is in Indonesië het plan ontstaan om een gevangeniseiland met terdoodveroordeelden te laten 'bewaken' door roofdieren: krokodillen, tijgers en piranha's.
'Natuurbescherming' 
Zo lossen we het tekort aan bewakers op en doen we meteen aan natuurbescherming, zegt Budi Waseso, de baas van de Indonesische drugsbestrijdingsdienst BNN. Hij vindt niet dat het gebruik van wilde dieren de mensenrechten van de gevangenen schaadt. “Dit zijn massamoordenaars. Laten we kijken naar de mensenrechten van hun slachtoffers."
Roofdieren
Waseso lanceerde het idee om krokodillen als bewakers te gebruiken al eerder, maar de regering deed dat vrij snel af als een grap. Maar een grap is het zeker niet, aldus Waseso; hij doet er nu met de tijgers en piranha's nog een schepje bovenop.
Drugs
Indonesië kent een keihard antidrugsbeleid. Volgens president Joko Widodo sterven in zijn land gemiddeld veertig mensen per dag door drugsgebruik. Dealers en drugshandelaars krijgen doorgaans de doodstraf.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar