Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Roemeense vogels 'drinken' zich dood

  •  
11-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
water_04.jpg
Bewoners van de Roemeense stad Constanta hebben tientallen dode spreeuwen gevonden. De vogels bleken te zijn bezweken aan alcoholvergiftiging. Zij hadden druivenresten gegeten die waren overgebleven bij de productie van wijn. Dat meldden de lokale autoriteiten dinsdag.
De dode vogels werden zaterdag gevonden aan de rand van de stad. De vrees bestond dat zij zouden zijn overleden aan vogelgriep. De echte doodsoorzaak kwam vast te staan na analyse van de maaginhoud van de spreeuwen.
De afgelopen week doken her en der berichten op over massale sterfte van vissen en vogels, onder meer in de Verenigde Staten, Zweden en Italië. Volgens sommige doemdenkers is dat een teken dat het einde der tijden nabij is. Deskundigen houden het op stom toeval.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.