Vroege Vogels

Roemeense rivier vervuild met cyanide

  •  
28-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_153121.jpg
Een rivier in het noorden van Roemenië is vervuild met de giftige stof cyanide, doordat een mijn per ongeluk afvalwater heeft geloosd. Dezelfde mijn was vier jaar geleden ook verantwoordelijk voor een grootschalige vervuiling van het water, meldde het Roemeense ministerie van Milieu zondag.
,,Ongeveer 300 kubieke meter afvalwater met daarin sodium cyanide is per ongeluk geloosd'' in een afvoergeul en stroomde vandaar in de rivier de Viseu, die op zijn beurt uitkomt in de Tisza en de Donau. Een onbekende hoeveelheid vissen is gedood, aldus het ministerie.
Roemenië heeft de autoriteiten in Hongarije en Oekraïne gewaarschuwd, hoewel in de Tisza geen giftige stoffen zijn aangetroffen.
Bron: ANP
Vorige week nog werd in de Chinese Metropool Harbin vijf dagen van water afgesloten, nadat, door een explosie in een chemische fabriek, het zeer giftige benzeen in het drinkwater van de stad terecht was gekomen. Inmiddels heeft Harbin weer kraanwater en drijft de het verontreinigde water richting Rusland.  Lees hier het artikel van 24 november 2005. 

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.