Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rob Bijlsma buiten eigen biotoop

  •  
30-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
joost_en_frans.JPG
DE roofvogelman van Nederland woont 15 kilometer van het Hunehuis in Darp. Rob Bijlsma komt langs op de fiets om te praten over al zijn onderzoeken, over het roofvogeljaar 2015 en over zijn liefde voor ..... de huismus!
Het NIVON (en voorganger Instituut voor Arbeiders Ontwikkeling) hadden als belangrijkste doel om buiten het schoolsysteem om mensen te laten leren. Rob Bijlsma pas mooi in die traditie, want hij is helemaal selfmade. Na zijn schooltijd op de HBS heeft hij zich opgewerkt tot één van de belangrijkste Nederlandse natuur-onderzoekers. Gespecialiseerd in vogels, maar daarnaast onderzoekt hij ook konijnen, afval, insecten.
Overal waar Rob komt houdt hij zijn ogen open en noteert hij alles. Ook rond het Hunehuis zal hij tijdens de uitzending zeker metingen verrichten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.