Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RIVM: 'Weer daling in uitstoot broeikasgassen en vervuilende stoffen'

  •  
15-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
SMOG luchtvervuiling grauwe gans

© Grauwe ganzen in de smog - Fotograaf LidideBoer

De uitstoot van broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen blijft dalen, maakte gezondheidsinstituut RIVM bekend op basis van definitieve cijfers over 2019.

Veehouderij

De ammoniakemissies lieten tussen 2018 en 2019 een afname zien van 6 kiloton. Dat komt neer op een daling van bijna 5 procent. Volgens de onderzoekers wordt dit vooral veroorzaakt door een vermindering van het aantal dieren en door meer emissiearme varkensstallen.

Afname emissie vervuilende stoffen

De emissie van zwaveldioxide, stikstofoxiden en fijnstof laten dezelfde gestage afname zien als de afgelopen jaren. De uitstoot van broeikasgassen zoals koolstofdioxide, methaan, lachgas en zogeheten F-gassen daalde met 3 procent. Tussen 1990 en 2019 nam de uitstoot van methaan, lachgas en F-gassen af met ruim de helft (53 procent).

Over ongeveer een maand publiceert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu de voorlopige cijfers over de broeikasgasemissies in 2020.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.