Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RIVM: rauwe groenten goed wassen of verhitten

  •  
22-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groente_14.jpg
Het is raadzaam om groenten goed te wassen en zo mogelijk te schillen, koken of bakken. Dat advies heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag gegeven. Eerder deze week werd bekend dat op groenten resistente bacteriën zijn gevonden. Onderzoekers van het Amsterdamse VU medisch centrum deden die vondst.
Als mensen veel van die bacteriën binnenkrijgen, bestaat de kans dat ze immuun worden voor antibiotica bij ernstige ziekte. Volgens het RIVM wordt de kans op besmetting met de gevaarlijke bacteriën geminimaliseerd.
De wetenschappers van het VU mc onderzochten 119 stuks groente. In zeven daarvan bleek de ESBL's te zitten. Dat zijn enzymen die bacteriën aanmaken waardoor ze resistent worden voor veel antibiotica. Van de zeven besmette monsters waren er vijf van biologische teelt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.