Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RIVM geeft smogwaarschuwing af voor deze week

  •  
15-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
Amsterdam luchtvervuiling SMOG

© SMOG in Amsterdam - Bron Pixabay

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft een smogwaarschuwing af voor woensdag en donderdag in het hele land. De verwachte smog is zogenaamde "zomersmog", wat ontstaat bij zonnig weer zoals dat van de afgelopen dagen.

Door zuidoostenwind zijn afvalstoffen, zoals stikstofverbindingen, in de lucht boven Nederland gekomen. De stoffen worden door zonlicht omgezet in ozon. Naar verwachting zorgt dit woensdag en donderdag, wanneer tropische warmte wordt voorspeld, voor een grote hoeveelheid smog in de lucht.

Het instituut adviseert mensen met gevoelige luchtwegen om het rustiger aan te doen en zware lichamelijke inspanning te beperken. Ook kan het zijn dat mensen hun medicatie moeten aanpassen om voorbereid te zijn op de slechtere luchtkwaliteit.

Bron: ANP

Meer over:

rivm, smog
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.