Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rivierkreeft op Vlieland gevonden

  •  
09-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_309105.jpg
Bij Veenram, langs de waddenkust van Vlieland is een zoetwaterkreeft gevonden. Deze soort verwacht je hier niet snel. Vlielander Folkert Janssens dacht dan ook dat het een bijzondere zeekreeft was. Daarom bracht hij de kreeft naar Texel waar Ecomare-conservator Arthur Oosterbaan ontdekte dat het hier om een Amerikaanse rode rivierkreeft gaat.
Rode rivierkreeft
Deze oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige kreeft leeft ook al enige tijd in Midden-Nederland, maar is nog nooit waargenomen op de wadden.
Veerboot
Helaas doet de onverwachtte vindplaats lijken alsof de kreeft naar Vlieland is gebracht. Deze rivierkreeften worden namelijk ook gekweekt ten behoeve van consumptie en vaak levend vervoerd. De kans is daarom groter dat dit exemplaar van een veerboot is geraakt dan dat het zelfstandig de Waddenzee over is gestoken.
Tekst: Ecomare
Bron: Natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.