Vroege Vogels

Rivierkreeft in de stad

  •  
08-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
221 keer bekeken
  •  
still m k 3
Tweelingbroers Kevin en Marvin heten niet alleen Groen, maar zijn het ook: ze dragen de natuur een warm hart toe en studeerden beiden biologie.
In twaalf afleveringen laten de Rotterdamse tweelingbroers ons kennismaken met de natuur in Amsterdam. De Amerikaanse rivierkreeft heeft zich over Nederland verspreid en loopt nu ook door de straten van de hoofdstad.

Exotische kreeft

Sinds een aantal jaar leeft de Amerikaanse rivierkreeft in bijna alle wateren van Amsterdam. Naar schatting leven er ongeveer enkele honderdduizenden rivierkreeften in de stad. Met vochtig weer gaan jonge rivierkreeften op zoek naar een nieuw leefgebied. Je kunt ze dan over de straat zien lopen, bijvoorbeeld in de Watergraafsmeer. 
De opkomst van de Amerikaanse rivierkreeft heeft zijn weerslag op de Nederlandse natuur. De exoot heeft nog nauwelijks natuurlijke vijanden en hij vermenigvuldigt zich daardoor razendsnel. Het groeiende aantal kreeften  vernielt oevers en eet sloten helemaal leeg. Een oplossing voor het probleem is nog niet direct in zicht.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.