Vroege Vogels

Patiëntjes ziekenhuis Delft gaan de natuur in

  •  
17-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bos_ytje123.jpg

© Fotograaf: ytje123

Het ziekenhuis verlaten met onder je arm een speurtocht, buitenexcursies, scharrelkids zoekkaartjes, een spiegeltje voor paddenstoelen en een loep om beestjes en insecten te (onder)zoeken. Reinier de Graaf Gasthuis in Delft geeft samen met het IVN en NME Delft de kinderen na hun behandeling een ‘Groen doet Goed Herstelpakket’ mee. Want door de natuur in te gaan, verloopt het herstelproces sneller.
Groen doet goed
Natuur(beleving) kan een meetbaar positief effect hebben op de gezondheid en het welbevinden van patiënten, toont wetenschappelijk onderzoek aan. Je ervaart bijvoorbeeld minder stress en pijn en slaapt beter. Daarom start IVN een proefproject om te ‘vergroenen’, in de eerste plaats voor de jonge patiënten. Naast het natuurbelevingspakket wat elk seizoen verandert, brengen we ook natuuraspecten aan op de balkons op de kinderafdeling.

Groen doet goed

IVN werkt in dit project samen met het Reinier de Graaf Gasthuis, De Papaver, het natuur- en milieucentrum van de gemeente Delft en de Provincie Zuid-Holland. Het project maakt deel uit van “Groen doet goed”, een programma in Zuid-Holland om verstedelijkte kinderen meer het groen te laten bezoeken. Als de resultaten positief zijn, start IVN in de nieuwbouw ook op andere afdelingen groenprojecten.
Bron: IVN
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.