Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rijn en Waal vervuild met olie na botsing

  •  
14-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rijn_rivier.jpg
De Rijn bij Millingen aan de Rijn is vervuild door gasolie die is vrijgekomen door een botsing tussen twee schepen in Duitsland. Dat meldde Rijkswaterstaat maandag. Ook de Waal is verontreinigd.
In de nacht van zondag op maandag botsten een olietanker en een ander binnenvaartschip op de Rijn bij het Duitse Kleef op elkaar. Daarbij kwam 30 ton gasolie vrij. Volgens Rijkswaterstaat is veel olie bij de kribben tussen de plaats van het ongeluk en Millingen aan de Rijn terechtgekomen. Ook spoelde veel olie bij Millingen aan de Rijn aan. Vanaf daar drijft een oliespoor langzaam de Waal af.
Door de sterke stroming op de Waal is het niet mogelijk om de olie op te vangen, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De olie moet door verdamping verdwijnen of naar de bodem zinken. Rijkswaterstaat bekijkt of bij de kribben opruimwerkzaamheden nodig zijn.
De olieverontreiniging veroorzaakt stankoverlast. Waterschappen en drinkwaterbedrijven zijn over de vervuiling geïnformeerd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.