Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rijkswaterstaat ontkent zwakte Zeeuwse dijken

  •  
25-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijk.jpg
De PVV maakt zich ernstige zorgen over de Zeeuwse dijken. Die zouden mogelijk op instorten staan omdat ze op drijfzand zijn gebouwd. Rijkswaterstaat zegt echter dat dit niet klopt.
Ingenieur
Tweede Kamerlid Richard de Mos wil van staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) weten wat hij aan het veronderstelde probleem gaat doen. Het Kamerlid is daarover benaderd door een ingenieur die vroeger bij Rijkswaterstaat werkte maar voor zijn verhaal tot nog toe geen luisterend oor had gevonden.
Sterkte
Rijkswaterstaat zegt dat het verhaal niet klopt en ontkent dat de dijken op drijfzand zijn gebouwd. ,,Alle dijken en duinen worden elke 6 jaar door de waterschappen gecontroleerd. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de hoogte maar ook naar de sterkte. Daarbij hanteren we de hoogste normen van de wereld. Als een gebrek wordt geconstateerd, dan wordt dat aangepakt'', aldus een woordvoerster.
Watersnoodramp
Ook de bewering dat drijfzand onder de dijken de oorzaak zou zijn van de Watersnoodramp in 1953, waarover het Kamerlid het heeft, is volgens Rijkswaterstaat niet waar.
Bron: ANP
Foto: floory1

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.