Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rijkswaterstaat kapt bomen voor natuurbrug

  •  
29-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_181749.jpg
Rijkswaterstaat start maandag met de kap van bomen op de oude heidevelden aan weerszijden van de snelweg A1 (Amsterdam - Amersfoort). De bomenkap is nodig om een natuurbrug te kunnen aanleggen over de snelweg en een plaatselijke weg, die de natuurgebieden van Laren en Blaricum met elkaar verbindt.
Archeologische resten
De dienst begint met het werk aan de zuidelijke kant van de snelweg. Gespecialiseerde bedrijven doen bodemonderzoek aan weerszijden van de beoogde natuurbrug. Mogelijk zitten er nog archeologische resten of explosieven in de bodem, aldus Rijkswaterstaat. Het terrein is al ecologisch onderzocht, maar er zijn geen beschermde dier- of plantensoorten aangetroffen.
Hergebruikt
De bosarbeiders beginnen langs de snelweg en werken dan verder het gebied in. Dat wordt gedaan om dieren de kans te geven steeds naar een nieuw leefgebied te trekken. Voor vleermuizen worden nieuwe nestkasten opgehangen. Gekapt hout wordt hergebruikt en de boomstronken krijgen een nieuwe functie op de natuurpassage, zo verzekert Rijkswaterstaat.
Heidegebied
De bouw van de natuurbrug begint in 2014 en moet in 2015 klaar zijn. Door het wegkappen van bomen en struiken wordt het heidegebied in oude luister hersteld.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.