Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rijksambtenaren gaan biologisch lunchen

  •  
26-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_111979.jpg
Biologische broodjes, vleeswaren, salades en dranken zullen in de bedrijfsrestaurants van zeven ministeries steeds meer te vinden zijn. Het Rijk wil hiermee het goede voorbeeld geven en bedrijven stimuleren meer biologisch voedsel in de kantines te verkopen.
Het ministerie van Landbouw, dat het project 'Stimulering biologische catering' trekt, wil zijn ambtenaren in 2007 enkel nog natuur- en diervriendelijke lunches voorschotelen.
Op zes ministeries zal een deel van de kantineproducten bestaan uit biologische waar: VROM (20 procent), Verkeer en Waterstaat, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken (15 procent), Onderwijs (10 procent) en Financiën (5 procent).
In 2010 moet 10 procent van de landbouw in Nederland biologisch zijn, zo wil het kabinet. Maar dit streven blijft achter bij de praktijk, zo bleek vorig jaar. Toen was dat aandeel nog geen 2 procent.
De manier om de biologische landbouw op weg te helpen, is de vraag naar de natuur- en diervriendelijk geproduceerd voedsel te vergroten, vindt minister Veerman van Landbouw. Boeren, fabrikanten van levensmiddelen en supermarkten zullen dan inspelen op die vraag. Wanneer werknemers in de bedrijfskantine vaker te maken krijgen met de biologische waar, zullen ze hopelijk ook voor thuis de producten kopen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.