Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rijks zoekt vogelaars_25_09_2015

  •  
25-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het-drijvend-veertje_01.jpg
Het Rijksmuseum heeft massa's schilderijen en andere werken met vogels erop. Maar niet bij al die werken zijn de vogelnamen bekend. Daarom gaat het Rijksmuseum op dierendag met kenners naar hun vogels kijken.
Het project is een samenwerking tussen het Rijks, Naturalis Biodiversity Center,  COMMIT/ SEALINCMedia en Wikimedia Nederland.  Veel beelden van zowel het Rijks als ook van Naturalis zijn gedigitaliseerd en kunnen op 4 oktober door kenners worden bekeken en van commentaar worden voorzien.
Bij de foto: Tijdens een 'voorproefje' voor Dierendag praten wij met de vogelende kunsthistorica Lisanne Wepler en met een vogelaar met bijzondere historische interesse, Ruud Vlek. Het project wordt vanuit het Rijks geleid door Erik Hinterding (niet geheel toevallig ook vogelaar). 
VIP-kaarten
De capaciteit van de bibliotheek in het Rijks is beperkt. Daarom mogen er op 4 oktober maar 50 vogelaars mee met de speciale toer. Maar voor luisteraars van Vroege Vogels zijn er twee speciale VIP-kaarten gereserveerd. De enige functie-eis: je moet wel enige vogelkennis hebben. Wil je aanspraak maken op de VIP-kaarten? Klik hier!
Meer informatie over de vogelaarsdag -voor 'niet-VIP's' - is hier te vinden
Speciaal voor Vroege Vogels zijn er ook al enkele beelden digitaal bijeengebracht. Klik hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.