Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reuzerat gevonden in 'verloren vulkaan'

  •  
08-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
reuze_rat.jpg
Een nieuwe reusachtige rat is diep in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea ontdekt. De rat kent geen angst voor de mens en is 82 cm lang en woog ongeveer 1,5 kg. Het is een van de grootste soorten ratten overal in de wereld bekend. Het schepsel werd ontdekt tijdens het filmen van het BBC-programma 'Lost Land of the Volcano'.
Deze rat leeft nergens anders dan binnen de Mount Bosavi krater op Papoea-Nieuw-Guinea. Zeer weinig mensen bezoeken deze krater. De locatie waar de rat werd ontdekt ligt op een hoogte van meer dan 1.000 m.
"Dit is een van de grootste ratten in de wereld. Het is een echte rat, dezelfde soort vind je in de stad." zegt Dr Kristofer Helgen, van het Smithsonian National Museum of Natural History.
Voorlopig wordt de rat de Bosavi wollig rat genoemd, de wetenschappelijke naam moet nog worden afgesproken.
Het eiland dat Papoea-Nieuw-Guinea en Nieuw-Guinea omvat is beroemd om diversiteit van de ratten en muizen die er wonen. Meer dan 57 soorten van ware "Murid" ratten en muizen is te vinden op het eiland. De grotere ratten zijn vaak gevangen door jagers en opgegeten.
Uitzending van 'Lost Land of the Volcano' serie zal beginnen op BBC One op dinsdag 8 september 22:00
Bron: BBC

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.