Vroege Vogels

Reuzenpad is beest in de disco

  •  
04-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
362 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_136214.jpg
De giftige reuzenpad blijkt dol te zijn op disco. Australische onderzoekers die proberen een manier te vinden om het land te bevrijden van het opdringerige en lelijke beest, hebben ontdekt dat hij wordt aangetrokken door ultraviolette discolampen, het zogeheten black light.
Het noorden van Australië telt miljoenen reuzenpadden, die soms zo groot kunnen worden als een fors konijn. De padden kunnen met hun hallucinogene gif zelfs een krokodil of wilde hond doden. De inwoners van het gebied gebruiken golfclubs en cricketbats op de beesten te doden, maar wetenschappers zochten naar een beschaafdere methode.
Na experimenten met rode en blauwe lampen, bleek het ultraviolette licht de dieren te lokken. Ze lijken vooral af te komen op de grote hoeveelheid insecten die in het licht dansen. Daardoor zijn dit jaar al 1500 padden in de val gelopen.
De reuzenpadden zijn in de jaren '30 van de vorige eeuw naar Australië gebracht om een kever te bestrijden die de suikeroogst aanvrat. Het middel bleek echter erger dan de plaag, want een reuzenpadvrouwtje legt twee keer per jaar 8000 tot 35.000 eitjes.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.