Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reuzenkrab uit Japan te zien in SieboldHuis

  •  
10-08-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_322296.jpg
In het SieboldHuis in Leiden zijn twee Japanse reuzenkrabben te zien. De scharen van het zeedier hebben een spanwijdte van bijna drie meter. Dat maakte het Leidse museum donderdag bekend.
De krabben zijn een geschenk van het Japanse dorpje Heda aan het Nationaal natuurhistorisch museum Naturalis. Die heeft de reuzenkrabben op zijn beurt ondergebracht in het SieboldHuis, de plek waar Phillip von Siebold al in 1837 objecten uit Japan aan het publiek liet zien. Von Siebold was de eerste westerling die in Japan medicijnen ging studeren. Hij werd beroemd door zijn onderzoek naar de flora en fauna in het Aziatische land.
De Japanse reuzenkrab leeft op een diepte van twee- tot driehonderd meter langs de kusten van Japan, China en Taiwan. De bouw van deze krab lijkt op die van een spin.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.