Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Restaurantketen Gauchos is plofkipvrij

  •  
03-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Plofkip.jpg

© Foto: Flickr (Creative Commons)

Alle twaalf vestigingen van het grill restaurant Gauchos serveren sinds een week uitsluitend kip met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Dit liet de restaurantketen weten aan Wakker Dier. De organisatie maakte dit goede nieuws vanochtend bekend in Vara’s radioprogramma Vroege Vogels. Gauchos is met deze stap een voorloper; in teveel restaurants staat er nog wel plofkip op het menu. Terwijl consumenten vaak verwachten dat ze juist daar een kip krijgen die een beter leven heeft gehad. Wakker Dier start vandaag een campagne waarin iedereen kan helpen om zijn eigen favoriete restaurants plofkipvrij te maken.
Plofkip in restaurants
Mensen verwachten kwaliteit als ze uit eten gaan, van het gerecht maar ook van de oorsprong van ingrediënten. Ze vertrouwen erop dat de restaurants zelf kiezen voor bijvoorbeeld diervriendelijkere kip. Helaas is dit vaak niet het geval. Veel restaurants serveren gewoon plofkip.
De campagne tegen plofkip op de kaart
Wakker Dier zal de komende weken via radiospotjes en (social) media consumenten oproepen om heel kritisch te zijn op kip als ze uit eten gaan. Het is verstandig om de menukaart goed te lezen en het restaurantpersoneel vragen te stellen. Als blijkt dat het restaurant plofkip verkoopt, helpt Wakker Dier om de eigenaar op een vriendelijke manier aan te spreken. Dat kan via social media, of door een kaartje achter te laten in het restaurant. Deze kaartjes zijn op de website van Wakker Dier gratis te bestellen. Op het kaartje staan onder andere tips voor de restauranteigenaar over het omschakelen naar betere kip.
De plofkipcampagneWakker Dier startte in januari 2012 met de campagne tegen de plofkip. Supermarkten zijn inmiddels bezig met omschakelen naar een betere kip. Maar er wordt in Nederland nog volop plofkip verkocht. In bijvoorbeeld vleeswaren, snacks, bedrijfskantines en restaurants. In het komende jaar zal Wakker Dier zich inspannen om de trend naar betere kip ook in die sectoren door te zetten.
Beluister ook ons radio-item over plofkip-vrije restaurants.
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.