Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Resistente bacteriën in groenten

  •  
19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
radijs.jpg
Niet alleen in kip maar ook in groenten zijn bacteriën gevonden die resistent zijn voor een groot aantal antibiotica. Een woordvoerster van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam heeft maandag een bericht van de NOS hierover bevestigd. Onderzoekers van het VUmc vonden een resistente bacterie in vijftien groenten, waaronder taugé, radijs, lente-ui en pastinaak.
Als mensen de stoffen binnenkrijgen, kan het zijn dat ze bij ernstige ziekte moeilijker te genezen zijn, omdat antibiotica niet meer aanslaan.
De wetenschappers onderzochten 120 groentemonsters. Bij zeven daarvan werd een ESBL-houdende resistente bacterie aangetroffen. ESBL is een groep van enzymen die bacteriën aanmaken waardoor ze resistent worden voor veel antibiotica.
Volgens het VUmc waren vijf van de zeven besmette monsters van biologische teelt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor