Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Repair Café

  •  
16-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Kapot strijkijzer weggooien? Mooi niet! Repareren is duurzamer en dus helemaal hip. In het Repair Café kun je zelf aan de slag, met deskundige hulp en goed gereedschap. Andrea gaat klussen in het Repair Café in de Amsterdamse Pijp.
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door kapotte spullen zelf te repareren, besparen we geld en kostbare grondstoffen. Ook beperken we zo de CO2-uitstoot. Want als we oude spullen langer gebruiken, is er minder energie nodig voor het maken van nieuwe producten. Maar boven alles wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.
Het Repair Café is een middag die helemaal in het teken staat van repareren. In het Repair Café zijn gereedschap en materialen aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren (kleding, meubels, elektrische apparaten, computers, serviesgoed, fietsen en andere gebruiksvoorwerpen). Ook is er deskundige hulp aanwezig. Het is de bedoeling dat mensen die het Repair Café bezoeken, kapotte spullen van thuis meenemen. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Het Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij organiseert activiteiten om duurzaamheid op lokaal niveau te bevorderen. Daarnaast schrijft ze artikelen en columns over dit onderwerp. Het Repair Café is gebaseerd op de reparatiestudio van het voormalige Platform21. Vaste medewerker is de Stichting Gered Gereedschap ; die levert het basisgereedschap om alle mogelijke reparaties uit te voeren.
Bron: www.repaircafe.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.