Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reis ‘Langs de polen’ in Naturalis_14_02_2008

  •  
14-02-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20080212_1320_straatensrvan.jpg
Naturalis in Leiden presenteert vanaf 18 april aanstaande een nieuwe fototentoonstelling: ‘Langs de polen’. Panorama’s van meer dan drie meter lengte geven een indruk van het adembenemende landschap, kleinere detailfoto’s tonen de schoonheid van en de verschillen tussen de Noord- en Zuidpool. De tentoonstelling op de loopbrug is te bewonderen tot en met 9 november 2008.
In ‘Langs de polen’ neemt fotograaf Wim van Passel de bezoekers als het ware mee op zijn reizen langs de Noord- en Zuidpool. De foto’s van Van Passel en zijn begeleidende uitspraken tonen hoe bijzonder de poolgebieden zijn. Grote brokken ijs, helblauwe luchten, grillige besneeuwde rotsformaties: de kou spat van de foto’s af. Ook de verschillen tussen de gebieden komen aan bod. De Noordpool is bevroren oceaan, de Zuidpool bevroren land. Op de Noordpool leven diersoorten als de ijsbeer en walrus. Op de Zuidpool onder meer pinguïns en albatrossen.
Van Passel
Wim van Passel is fotograaf en schrijver. Gegrepen door de schoonheid van de poolgebieden, besloot hij zijn ervaring aan te wenden voor het vastleggen van de natuur rond de Noord- en Zuidpool. Tijdens 25 reizen heeft hij de fotoreportage"Tijdloze Momenten tussen storm & stilte" samengesteld. Later breidde hij zijn focus uit. In 1998 ontving Wim van Passel de internationale HSMAI-Award.
Internationaal Pooljaar
Naturalis presenteert de fototentoonstelling in het licht van het vierde Internationaal Pooljaar. Dit is een wereldwijd onderzoeksprogramma waaraan ruim zestig landen, waaronder Nederland, en zo’n 50.000 personen deelnemen. Het Internationaal Pooljaar wil een impuls geven aan internationaal gecoördineerd wetenschappelijk onderzoek van de poolgebieden. In de fototentoonstelling ‘Langs de polen’ van Naturalis maakt u kennis met een aantal onderzoeksthema’s en Nederlandse onderzoekers.
Bron: Naturalis

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.