Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reigerskamp Maarssen beste klimaatstraat

  •  
04-04-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
logoklimaatstraat_2014_20mei.jpg
De vijfde editie van het HIER Klimaatstraatfeest heeft voor het eerst een ‘oude bekende’ als winnaar opgeleverd. De Reigerskamp in Maarssen won vorig jaar de competitie en kwam ook dit jaar, na een spannende eindstrijd, als beste klimaatstraat van Nederland uit de bus. Zij winnen op 25 mei het Superstraatfeest met optreden van Wolter Kroes en een Groene Straatbingo. D
Tweede plek
De Carolina MacGillavrylaan in Amsterdam stond maandenlang op kop, maar eindigde uiteindelijk op een tweede plek, gevolgd door de Dijkgraaf in Zetten. Met het einde van de competitie is ook bekend naar wie de prijzen gaan voor Beste Gemeente en Beste Woningcorporatie.
Ander verloop
De jubileumeditie van het HIER Klimaatstraatfeest, de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland, had een ander verloop dan voorgaande jaren. Al vroeg in de competitie moesten deelnemende straten zich bewijzen. Zo vond er op 16 januari een eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 van de in totaal ruim 1600 ingeschreven straten door mochten. Na de tweede afvalronde op 1 maart en streden nog slechts 50 straten mee in de eindstrijd.

Spannende eindstrijd

Maandenlang  stond de Carolina MacGillavrylaan in Amsterdam aan kop. De studentenstraat kreeg een record aantal deelnemers op de been en wist daarmee lang de concurrentie op afstand te houden. De Reigerskamp in Maarssen had echter nog wat troeven achter de hand en wist op het eind van de competitie nog veel punten te scoren met zelf verzonnen besparingsacties.
Bron: klimaatstraatfeest.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.