Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Reiger vangt visje | Zelf Geschoten

  •  
07-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
761 keer bekeken
  •  

De reiger is aan het vissen en vangt zelfs twee visjes in één keer! De visjes proberen spartelend nog terug het water in te komen, maar tevergeefs: de reiger eet ze op. Gefilmd door Rodney van der Spoel in Vianden (Luxemburg).

Schuwe vogel

Dat de blauwe reiger vroeger een schuwe vogels was valt nu bijna niet meer voor te stellen. Tegenwoordig vind je blauwe reigers in iedere stad en bezoeken ze helaas ook wel eens de vijver in je achtertuin!

reiger_homeplaat_mobiel

In de sloot 

De blauwe reiger zit vooral op een plek waar veel voedsel zit. Logisch natuurlijk, maar dit zijn vaak wel specifieke plekken. Zo moet het water ondiep zijn en zijn bomen onmisbaar voor het broeden. De specialiteit van de blauwe reiger is de sloot. Hier vindt deze vogel een breed menu met muizen, kikkers, vissen en grote insecten. De vraatzucht van de blauwe reiger kan ook in ons voordeel werken. Zo eten ze graag de exotische Amerikaanse rivierkreeft.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.