Vroege Vogels

Regenwoud moet tocht der tochten redden

  •  
03-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
regenwoud.jpg
Afgelopen weekend hebben vier leden van Het Illustere Dispuut Quare uit Eindhoven de Elfstedentocht te voet afgelegd. Met deze prestatie hebben zij geld opgehaald voor het World Land Trust, een organisatie die regenwouden in Zuid-Amerika en Zuid-Azië opkoopt en beschermt. In totaal hebben de studenten met hun actie meer dan 75.000 m2 oerwoud gered.
De Elfstedentocht bestaat dit jaar 100 jaar, echter van een tocht ter ere van dit jubileum was dit jaar net geen sprake. Er is zelfs sinds 1997 geen tocht der tochten meer gehouden. Het was gewoonweg niet koud genoeg. Daarom besloten 4 Eindhovense studenten om daar een duurzame oplossing voor te zoeken. Door het behouden van regenwoud wordt het broeikaseffect tegengegaan, waardoor de kans op de volgende Elfstedentocht groter wordt.
Het viertal, bestaande uit Stephan Ariesen, Jip Nederkoorn, Sjors van Hulten en Michael Huisman, heeft geld opgehaald door zich te laten sponsoren om ongetraind de 220 kilometer lange tocht te voet af te leggen. Hierbij werd de fietsroute als vervanger voor het ijsparcours genomen. Uitgeput maar voldaan kwamen de 4 studenten na 25 uur lopen in Leeuwarden aan. Zij hopen van harte dat elke elfstedenliefhebber door hun actie nog eens een tocht der tochten mag meemaken.
Bron: Het Illustere Dispuut Quare
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.