Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuwe seizoen start eind augustus opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Regenwoud Congo niet meer op lijst bedreigde natuurparken

20 jul 2021
  •  
leestijd 1 minuten
congobekken
Het Salonga-regenwoud in de Democratische Republiek Congo staat niet langer op de lijst van bedreigde natuurgebieden van VN-organisatie UNESCO. De Congolese autoriteiten hebben laten zien dat het regenwoud voldoende beschermd wordt.

Een belangrijke stap was het besluit om oliebedrijven niet toe te staan in het gebied naar olie te zoeken in het grootste beschermde natuurgebied in Afrika.

Bonobo's en bosolifanten

In het gebied wonen veel met uitsterven bedreigde diersoorten en 40 procent van de populatie van de bonobo-apen woont er. Volgens UNESCO is de bonobo-populatie gelijk gebleven en zijn er meer bosolifanten bijgekomen, die waren bijna uitgestorven in het gebied. Dat is nog een reden dat het gebied geen tot bedreigd natuurgebied meer is.

Salonga stond sinds 1984 op de lijst van bedreigde gebieden van UNESCO. Het park werd in 1970 opgericht door toenmalig leider van Congo Mobutu Sese Seko.

Bron: ANP

Meer over:

congo, salonga

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar