Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Redmond O’Hanlon wil de fuut_16_11_2015

16 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
“Vergeet al de andere vogels. Het moet de fuut zijn!” De Britse avonturier, schrijver en vogelkenner Redmond O’Hanlon, ziet het liefste de vogel met ‘het mooie achterwerk’ als winnaar.
Fietscultuur
O’Hanlon, die zes jaar geleden meewerkte aan het tv-programma “Beagle, in het kielzog van Darwin”, filosofeert graag over de overeenkomsten tussen de vogels van Nederland en haar inwoners. Hij ziet vooral gelijkenissen met zijn favoriete vogel en de Hollandse vrouw. En dat alles door onze fietscultuur. “Tijdens het fietsen zien de billen er prachtig, groot en stevig uit”, legt hij uit. Een mooi achterwerk dus, net als de fuut. 
Drijvende nesten
Maar het is niet alleen de fascinatie voor de vrouwelijke derrière die de vogelkenner met de fuut doet vergelijken. De fuut is een ware ingenieur. "Net als de Nederlanders. Niemand kan tippen aan de Nederlanders. Door z’n drijvende nesten weet de fuut zijn kroost succesvol op te voeden. En op zijn rug mee te dragen, zoals het Hollandse volk dat doet op de fiets."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar