Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Redding zwerfhonden Sotsji race tegen de klok

  •  
06-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_27.jpg
Dierenliefhebbers in de olympische stad Sotsji proberen op het laatste moment nog zo veel mogelijk zwerfhonden te redden van de ongediertebestrijding. Tot nog toe zijn zo'n 80 honden naar een opvangcentrum gebracht dat is gefinancierd door een steenrijke zakenman. Dat meldde The New York Times donderdag.
Onder meer met een golfkarretje halen de medewerkers, vooral vrijwilligers, honden die over straat zwerven op en brengen ze naar de opvang. Het is een race tegen de klok: in opdracht van de autoriteiten zijn de afgelopen maanden al honderden van straat gehaald en afgemaakt, tot droefenis en woede van dierenrechtenactivisten.
De viervoeters die meer geluk hebben en in het opvangcentrum terechtkomen, krijgen daar medische behandeling en vaccinaties. Het centrum biedt ze vervolgens aan ter adoptie. Miljardair Oleg Deripaska, die overigens ook fors in de infrastructuur voor de Olympische Spelen heeft geïnvesteerd, neemt de kosten voor zijn rekening.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.