Vroege Vogels

Redding witte neushoorn stap dichterbij

  •  
22-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
noordelijk_witte_neushoorn

© Noordelijk witte neushoorn - Bron Pixabay

Keniaanse dierenartsen en wetenschappers zijn een stap dichterbij de redding van de witte neushoorn gekomen. Van de diersoort zijn nog slechts twee exemplaren op aarde in leven.

Ivf

Bij de twee vrouwelijke neushoorns zijn donderdag in totaal tien eitjes afgenomen. Die zijn meteen daarop naar Italië overgebracht en via ivf bevrucht met het ingevroren sperma van vier overleden mannetjes.
De twee wijfjes, Najin (30) en dochter Fatu van 19, kunnen echter zelf geen kalf dragen. Fatu heeft een aandoening in haar baarmoeder en Najin heeft zwakke achterpoten die complicaties kunnen veroorzaken als ze zwanger wordt.

Kunstmatige zwangerschap

Een internationale groep wetenschappers en natuurbeschermers gaat nu met behulp van zelfgebouwde kunstmatige voortplantingstechnieken via een buitenbaarmoederlijke zwangerschap proberen nageslacht van de dieren te krijgen. Het onderzoek is al enkele jaren bezig en heeft miljoenen euro's gekost.
Bron: ANP

Meer over:

witte neushoorn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.