Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Red mijn zaag!

  •  
21-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hamers, beitels, lijmklemmen, naaimachines. Heb je ze niet meer nodig, stuur ze dan naar stichting Gered Gereedschap. Al 30 jaar lang zamelt de landelijke vrijwilligersorganisatie gereedschap in, knapt het op en verstuurt het naar ontwikkelingsprojecten. Het gaat om meer dan 100.000 stuks gereedschap per jaar. In het jubileumjaar maakt Gered Gereedschap met een demonstratiecontainer een tournee door Nederland. Zondag stoppen ze even bij het Capitool.
De stichting stuurt het gereedschap veelal per container. Deze maand ging er een transport van 162 naaimachines naar het Afrikaanse Liberia en is bestemd voor in totaal acht trainingscentra en vrouwenorganisaties. De stichting helpt hiermee veel meisjes en vrouwen een vak te leren en een zelfstandig bestaan op te bouwen.
Sinds 1982 biedt Stichting Gered Gereedschap praktische ontwikkelingshulp door het inzamelen, opknappen en versturen van gereedschap naar ontwikkelingslanden. Met gerecycled handgereedschap, naaimachines en werkplaatsmachines helpt Gered Gereedschap technische scholen en startende ondernemers. Gereedschap dat voor deze doelgroepen niet of nauwelijks in goede kwaliteit en betaalbare prijs voor handen is
Niet alle gereedschap is even bruikbaar . Zo is de stichting welk op zoek naar hamers, multimeters en steeksleutels, maar niet naar tuingereedschap en huishoudelijke apparaten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.