Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Red de rijke weide_30_01_2015

  •  
30-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grut.jpg
Afgelopen jaar was opnieuw een dramatisch jaar voor de grutto. Er komen lang niet genoeg jongen om de achteruitgang te stoppen. Vogelbescherming wil alles op alles zetten om de 'koning van de weide' voor Nederland te behouden.
Uit onderzoek van onder meer de Rijksuniversiteit in Groningen blijkt dat de subsidiemaatregelen voor agrarisch natuurbeheer lang niet voldoende zijn om de teruggang te stoppen. Vandaar dat de campagne Red de Rijke Weide van Vogelbescherming en ook het Friese burgerinitiatief 'Kening fan 'e Greide  streven naar meer. Bijvoorbeeld met zuivelproducten waar net iets meer voor wordt betaald, omdat de betreffende boer boert met hart voor weidevogels, moet extra geld worden ingezameld voor effectieve maatregelen.
Petitie
Kijk op Red de Rijke Weide om nog de petitie te ondertekenen die aanstaande donderdag aan Staatssecretaris Dijksma zal worden overhandigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.