Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Red de rijke weide

  •  
13-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grutto_47.jpg
Vogelbescherming Nederland start vandaag met de campagne ‘Red de rijke weide’. Doel van de campagne is om samen met consumenten, boeren, zuivelcoöperaties en politiek 200.000 bloemrijke weilanden in Nederland te realiseren.
Groenste politicus
Deze weides verdwijnen, waardoor de weidevogels uitsterven. De campagne is zojuist op het Buitenhof in Den Haag gestart. Publiek en politici aten in een tijdelijke weide tussen de koeien een broodje weidevogelkaas. Henk van Gerven (SP), de groenste politicus van het jaar, heeft de petitie getekend.
 
Geen ruimte
De belangrijkste oorzaak van het verdwijnen van deze rijke weides is de intensieve landbouw. De economische druk op boeren om melk zo goedkoop mogelijk te produceren heeft geleid tot  hectares kaal grasland, waar geen ruimte is voor natuur. Levendige weides vol bloemen, bijen, vlinders en vogels zijn daardoor zeldzaam geworden.
Vogelbescherming roept iedereen op om de petitie op redderijkeweide.nl te ondertekenen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.