Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Red de patrijs

  •  
09-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
bergherbos TV
Het gaat slecht met de patrijs in Nederland. Ook rondom het Bergherbos wordt de patrijs steeds minder gezien, terwijl de vogel vroeger een vaste bewoner van het natuurgebied was. Om de patrijs er weer bovenop te helpen, is het project ‘Paradijs voor de Patrijs’ opgezet.
André Hendriksen en Theo Kaal zijn de kartrekkers van dit project. De opa’s van de mannen stonden nog lijnrecht tegenover elkaar als jachtopziener en als uitbater van het café waar stropers en smokkelaars uit de buurt vaak kwamen. Maar André en Theo zetten zich samen in voor de kwetsbare patrijs. De achterliggende gedacht is dat als het goed gaat met de patrijs, andere soorten ook in hun element zullen zijn.
Overal rondom het Bergherbos hebben de mannen bloemrijke akkerranden aan laten leggen. Belangrijker is misschien nog wel dat ze boeren en natuurbeschermers met elkaar verbonden hebben. Naast de patrijs is dit ook een zeldzaamheid in Nederland.

Meer over:

patrijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.