Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Recyclingbedrijf verdacht van miljoenenfraude

  •  
29-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Rotterdam.jpg
Een papier- en plasticrecyclingbedrijf bij Rotterdam wordt verdacht van fraude en illegale afvaltransporten. Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de politie het bedrijf doorzoekt. Er is beslag gelegd op de administratie, bedrijfspanden en materieel. Ook een Rotterdamse groothandel in afval- en recyclegoederen wordt doorzocht.
Vervalste documenten
Het recyclingbedrijf zou in 2011 en 2012 voor miljoenen euro's hebben gefraudeerd. Het bedrijf zou verontreinigd papier- en plasticafval uit Europese landen naar Nederland hebben gehaald zonder de autoriteiten dat te laten weten. Ook zouden documenten zijn vervalst. Zo leek het alsof het afval nog kon worden hergebruikt. Aan herbruikbaar afval is geld te verdienen, terwijl voor de verwerking van niet-herbruikbaar afval juist moet worden betaald.
Geen toestemming
Het verdachte bedrijf stuurde het afval door naar onder meer China, Maleisië en Taiwan, ook weer zonder de autoriteiten in te lichten. Verder werd geen toestemming gevraagd aan het land waar het afval naartoe ging.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.