Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Recreatiegebied Het Twiske weert buitenseks

  •  
04-08-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
769 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_128047.jpg
Recreatieschap Het Twiske onder de rook van Amsterdam bindt de strijd aan met buitenseks. Recreanten stuiten steeds vaker op mannen die in de bosjes de liefde bedrijven. Door sommige struiken flink te snoeien, in bepaalde gebieden brandnetels en distels te laten staan en extra toezicht hoopt Het Twiske het gebied binnen een mum van tijd weer 'seksloos' te maken.
Dat liet R. Wolterbeek van Recreatie Noord-Holland dinsdag weten. Volgens hem vindt buitenseks al jaren plaats in het gebied, maar lijkt het erop dat bezoekers de laatste tijd brutaler zijn geworden. ,,Mensen opereren egocentrischer, zo van 'ik doe wat ik wil'.'' De overlast speelt zich vooral af bij parkeerplaatsen in de buurt van het naaktstrand.
J. Evers, een van de toezichthouders die de mannen dagelijks ziet, stelt dat het om 75 tot honderd mensen gaat. Hij constateert dat steeds meer bezoekers het in het openbaar doen, op de motorkap of aan de openbare weg. ,,Jaarlijks komen hier twee miljoen bezoekers. We laten het niet gebeuren dat Het Twiske door dat honderdtal mensen een vervelende naam krijgt. Dat pikken we niet.''
De mannen komen vooral naar Het Twiske bij mooi weer. Aangezien er dan ook veel recreanten zijn, hebben de toezichthouders hun handen vol. ,,We betrappen op een drukke dag soms wel tien tot vijftien stellen'', vertelt Evers. De 'seksrecreanten' zijn echter moeilijk te pakken, omdat ze elkaar via de mobiele telefoon inseinen, als ze een boswachter of agent zien. Als ze wel op heterdaad betrapt worden, krijgen ze een boete.
Het recreatieschap is nog in overleg met de politie om extra mountainbikeagenten te laten patrouilleren. Ook overweegt Het Twiske de bospercelen een andere functie te geven, bijvoorbeeld door de aanleg van een mountainbikeparcours of een paintballterrein.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.