Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Recordaantal kinderen in modder

  •  
10-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Modder.jpg

© Foto: Peter Burgess (Flickr Creative Commons)

Nationale ModderDag staat dit jaar in het teken van 'Leven in de Modder'.  ModderDag is op 29 juni a.s. voor de derde keer in ons land en weer doen meer kinderen mee dan voorgaande jaren. Op meer dan 1700 locaties, van kinderdagverblijven tot scholen en natuurcentra- hebben zich dit jaar al 83.000 kinderen aangemeld. Vorig jaar waren dat er nog 60.000. De organisatie van het landelijke speelfestijn voor kinderen, wil aandacht voor het dieren en plantenleven dat in de aarde aanwezig is.
ModderDag is een initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar & Partners. International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.
Lees meer of doe mee via de website van Modderdag
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.