Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Recordaantal jonge zeehonden in Waddenzee

1 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Grijze zeehond pup

© Rob Buiter

In de Waddenzee worden steeds meer zeehonden geboren. Bij tellingen in de Waddenzee van Duitsland, Denemarken en Nederland zijn dit jaar 9285 jonge dieren geregistreerd. In 2017 was er al een recordaantal van 9167 welpjes.
Daarentegen is de totale populatie van alle geregistreerde dieren sinds 2012 grotendeels constant gebleven, met tussen 25.000 en 27.000 zeehonden per jaar. Volwassen dieren kunnen echter niet allemaal worden geteld omdat ze, in tegenstelling tot welpen, vaak het water in duiken.
“We observeren een stabiele en vitale zeehondenpopulatie”, zegt Sascha Klöpper van het Gemeenschappelijk Waddenzee Secretariaat (CWSS) in Wilhelmshaven. Deze internationale instantie coördineert de tellingen in Duitsland, Denemarken en Nederland.
Bron: ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.