Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Record ivoorvangst Duitsland, verdachten betrapt

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_176584.jpg
De Duitse autoriteiten hebben beslag gelegd op de grootste lading ivoor ooit in de geschiedenis van het land, zo heeft het gerecht zojuist in Berlijn bekendgemaakt.

Miljoen euro

In mei dit jaar heeft de douane al 625 kilo ivoor in beslag genomen op de luchthaven van Berlijn. Het ivoor was op weg naar Hanoi. Intensief onderzoek leidde op 28 augustus naar Koblenz. In een gebouw op een industrieterrein werden twee Vietnamese verdachten op heterdaad betrapt, terwijl ze ivoor aan het bewerken waren. Hier werd 570 kilo ivoor aangetroffen. De totale marktwaarde komt hiermee neer op ruim een miljoen euro.

Draaischijf

Duitsland blijkt een ‘draaischijf’ van internationale illegale handel in bedreigde soorten. WNF-wildlife crime expert Christiaan van der Hoeven schrikt niet alleen van de grote hoeveelheid inbeslaggenomen ivoor: “Het is voor ons nieuw dat in Europa ook ivoor wordt bewerkt. Bij eerdere inbeslagnames ging het vooral om slagtanden en ruw ivoor die via Europa werden doorgevoerd. Nu blijken Vietnamezen in Duitsland het ivoor te bewerken.” De natuurorganisatie is tevreden over de doortastende aanpak van de Duitse autoriteiten in deze zaak. De inbeslagnames maken duidelijk dat Europa een rol speelt in de internationale illegale handel in bedreigde diersoorten.
 
Bron: WWF

Meer over:

olifant, ivoor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.