Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Record dode bruinvissen in Zeeuwse delta

  •  
08-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bruinvis_28.jpg
Op stranden in de Zeeuwse en Zuid-Hollandse delta zijn zondag acht dode bruinvissen gevonden. Nooit eerder werden op één dag zoveel van deze zeezoogdieren dood gevonden, liet de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren maandag laten weten.
Zes van de acht bruinvissen spoelden aan in Zeeland. Volgens een woordvoerder van de dierenhulporganisatie komen daar meer bruinvissen voor dan in het verleden, maar of dat het record verklaart kan niet gezegd worden.
Drie dode bruinvissen lagen bij Zoutelande en twee op Westenschouwen. De overige bruinvissen kwamen terecht op Neeltje Jans, bij Ouddorp en Oostvoorne.
In totaal werden in het gebied in augustus al 15 dode bruinvissen gevonden. Normaal wordt dat aantal pas eind augustus gehaald. De woordvoerder verwacht de komende weken nog meer aangespoelde karkassen. ,,In augustus zijn het er altijd meer dan in andere maanden. Ik hoop alleen niet dat het er weer zoveel zullen zijn als zondag.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.