Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Record aantal kijkers Beleef de Lente

  •  
30-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
beleefdelente_09.jpg
Beleef de Lente, het webcamproject van Vogelbescherming Nederland, heeft nu al meer dan 1 miljoen unieke bezoekers getrokken. Omdat een aantal vogels wat later begonnen met broeden, blijven de camera’s dit jaar ook langer aan. Zo kunnen de kijkers in de maand juli nog genieten van het uitvliegen van de jonge steenuilen, ooievaars en torenvalken.
 
Recordaantal
Voor het negende jaar op rij volgde Vogelbescherming Nederland verschillende soorten vogels vanaf het moment dat ze aankwamen op hun broedplaats tot het uitvliegen van de jongen. Het negende seizoen van Beleef de Lente trok tot nu toe ruim 1 miljoen kijkers, vorig jaar waren dat 880.000 mensen.
Camera's langer aan
Normaal gesproken gaan de camera’s op 1 juli uit, maar omdat er bij de steenuil, ooievaar en torenvalk nog heel veel te genieten valt blijven de camera’s langer aan, uiterlijk tot 1 augustus. Zo zijn bij de torenvalken afgelopen weekend 4 van de 5 eieren uitgekomen. Het 5e jong verwachten we vandaag voor het eerst voor de camera’s te zien.
 
Hoogtepunten en samenvattingen
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de prachtige beelden worden er van de dagelijkse hoogtepunten videoclips gemaakt. Van de vogels die al zijn uitgevlogen zijn naast deze hoogtepunten ook samenvattingen te zien.
Voor de steenuil, ooievaar, ijsvogel en torenvalk is het echter nog niet zo ver. Zij zijn de komende periode nog te bewonderen via www.beleefdelente.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.