Vroege Vogels

Rechtzaak toekomst van de otter

  •  
19-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doodgereden_otter_Groote_Wielen__15_sept_2014.jpg
Maandag 22 september dient hoger beroep in rechtszaak over toekomst van de otter.  In mei vorig jaar droeg de rechter de Staat der Nederlanden op om alle bekende knelpunten voor de otter binnen één jaar op te lossen. Afgelopen jaar is een derde van de Nederlandse otterpopulatie doodgereden, waarvan bijna de helft bij die bekende knelpunten.

Juridische stappen

Omdat verkeersmaatregelen volstrekt onvoldoende werden uitgevoerd en bovendien de geldkraan voor het noodzakelijk genetisch onderzoek naar de otterpopulatie werd dichtgedraaid, zagen de stichting Das&Boom en Stichting Otterstation Nederland (SON) zich drie jaar geleden genoodzaakt juridische stappen te ondernemen.
Hoger beroep
In het hoger beroep, dat maandag 22 september dient in het Gerechtshof in Den Haag, proberen Das&Boom en SON alle grieven van de Staat te weerleggen, om te bewerkstelligen dat het oorspronkelijke vonnis van de rechter overeind blijft.
Noodzaak
De otter hoort bij het waterrijke Nederland als de olifant bij de Afrikaanse savanne. Het is voor de overlevingskansen van de otter noodzakelijk dat de rechter voet bij stuk houdt en de Staat verplicht om eindelijk de aanbevelingen van talloze rapporten in de praktijk gaat uitvoeren
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.