Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rechter verbiedt afschieten ganzen Zuid-Holland

  •  
27-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_112103.jpg

© ganzen

Zuid-Holland mag voorlopig niet aan de slag met het afschieten van kol-, brand- en grauwe ganzen die de zomer doorbrengen in de provincie. De rechtbank in Den Haag heeft de ontheffing van het jachtverbod op deze dieren, waarmee de provincie driekwart van de naar schatting 20.000 vogels wilde laten doden, donderdag geschorst. Dat gebeurde in een kort geding dat was aangespannen door de Faunabescherming, die de uitspraak bekendmaakte.
De provincie wilde het ganzenaantal decimeren, omdat de vogels schade zouden toebrengen aan landbouwgewassen. Jagers kregen daarom een ontheffing van het jachtverbod. De Faunabescherming tekende daar bezwaar tegen aan. Volgens de natuurorganisatie is op geen enkele wijze aangetoond dat er ,,onaanvaardbare schade'' wordt aangericht die niet op een andere manier kan worden bestreden. Daarbij heeft onderzoek volgens de Faunabescherming laten zien dat de drie soorten ganzen juist in natuurgebieden vertoeven.
De provincie zet de jachtplannen door en komt zo snel mogelijk met een wijziging op de ontheffing , aldus een woordvoerster.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.