Vroege Vogels

Reactie Greenpeace op Biodiversiteitstop

  •  
03-04-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_139867.jpg
Greenpeace noemt de twee weken durende topconferentie over biodiversiteit in Brazilië mislukt. “Het is een gemiste kans het uitsterven van leven tegen te gaan.” Volgens Martin Kaiser, politiek adviseur voor Greenpeace is de Conventie over Biologische Diversiteit een schip zonder stuurman. Het is de onderhandelaars onder andere niet gelukt om afspraken te maken over de financiering van beschermde gebieden en verbod op illegale jacht en handel te bewerkstelligen.
Tijdens de vorige top was men overeengekomen om een wereldwijd netwerk van beschermde gebieden te creëren. De rijke landen hebben toen geld toegezegd om het netwerk te financieren. “Geen van de landen is zijn beloften nagekomen, het wereldwijde netwerk is nog geen realiteit,” aldus Paulo Adario, coördinator voor Greenpeace in het Amazonegebied.
Greenpeace lanceerde dit jaar op de top een routekaart naar herstel en een wereldwijde kaart met daarop de laatste intacte regenwouden. Ze riep regeringen op om in actie te komen. Deze actie werd volkomen genegeerd.
“De conferentie werd overschaduwd door de aankondigingen van de Verenigde Staten dat ze de contributie aan de natuur gaat halveren,” concludeert Kaiser “Vier jaar geleden deden de wereldleiders de toezegging dat het leven op aarde tegen 2010 gered zou zijn. In die tijd zijn een hoop plannen gelanceerd, maar de financiële ondersteuning ontbreekt.”

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.