Vroege Vogels

Rattenplaag in Nuth

  •  
18-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_129712.jpg
De bewoners van een woonblok aan de Stationstraat in Nuth worden al maanden geplaagd door ratten. De dieren hebben zich bij de vuilniscontainers op de parkeerplaats genesteld. "We worden met onze klachten van het kastje naar de muur gestuurd", vertelt bewoonster Mia Scholtissen. "Het is een afschuifsysteem tussen de gemeente Nuth en onze verhuurder Wonen Heerlen."
Volgens haar buurtgenote Anneke van der Ploeg is de oorzaak van de overlast dat vreemden vuilniszakken met etensresten in de containers dumpen. "Veel bewoners durven de containers niet meer te openen." ,,De illegale dumpers van afval komen overal vandaan'', vult Scholtissen aan. "We hebben Belgen en Duitsers gezien en bedrijven."
De bewoners hebben de gemeente Nuth gevraagd de parkeerplaats met een slagboom af te sluiten. Dat verzoek is niet gehonoreerd. Vorige week was wel een overleg tussen de gemeente Nuth en Wonen Heerlen. Uit een onderzoek blijkt dat ter plaatse een gat in de riolering zit waardoor de ratten te voorschijn komen en vervolgens op zoek gaan naar restafval in de vuilniscontainers. Het lek zal zo snel mogelijk worden gedicht.
Bron: Natuurtotaal

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.